Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Veselý Habr - léto 2013

Letní setkání Irskému vše irské bylo opět poslední týden prázdnin v kempu Veselý Habr na Rokycansku. Počasí nám letos nepřeje, v květnu byla zima a tentokrát část týdne propršela. Podívat se přijelo „jen“ 77 lidí se 48 psy.

Všichni dostali jako vždy upomínkovou samolepku a maličkost pro pejska. Někteří zůstali celý týden, někdo přijel na pár dní a někdo jen na odpoledne. Budeme na příští rok zvažovat, jestli se nesetkáme na kratší dobu, ale všichni najednou, abychom se vzájemně užili.

Program jsme upravovali dle počasí. Dopoledne jsme se věnovali, jak jinak, psům. V přátelském duchu jsme soutěžili převážně v dětských disciplínách, ale když máte na vodítku psa a dobré duše na něj ještě volají a lákají na pamlsky, není to až tak jednoduché. Stylově jsme se přizpůsobili ve všem psům a tak jsme třeba na cíl házeli psím obojkem. Diskuze se točily pochopitelně také kolem psů a každý den jsme se něco nového dověděli. Pejskové si zkusili zaběhnout coursing, který nám předvedl zkušený psí běžec. Možná byl odhalen i nějaký coursingový talent. Už tradičně jsme měli střelecké odpoledne a tak každý mohl předvést, jak mu to jde s prakem, foukačkou nebo šipkami různých velikostí. Oslavili jsme i narozeniny dvou psích účastníků. Chodili jsme na procházky, ze kterých jsme se vraceli se spoustou hub. Letos rostly převážně hříbky, některé opravdu nádhera!

Na výstavě TOP DOG léto 2013 se opět soutěžilo o prestižní titul BOF – Best Of Fond. Předcházela instruktáž v úpravě a výstavním předvedení. Ocenění psi dostali neobvyklé keramické poháry vyrobené přímo pro tento účel a darované jejich autorkou. Ve „výstavním kruhu“ se nám ukázali i přítomní nadační psi Míťa, Andula – Tulla, Beruška a Harry.

Večery jsme trávili ve vlastním Irish pubu povídáním o všem možném, ale především o psech.
Završení posledního dne bylo ale opravdu netradiční. Dopoledne jsme se dověděli o vlkodavovi z nedalekého okolí, který byl údajně nalezen uvázaný v lese a potřebuje především péči a nový domov. Jak velká péče a jak vážně na tom pes je jsme viděli až když jsme se na něj jeli podívat. Původně jen abychom domluvili další postup. Pes byl ale na tom tak špatně, že jsme ho hned převzali a jedna z účastnic mu okamžitě nabídla dočasnou péči. Moc děkujeme. Pejsek dostal jméno podle kempu Habřík. O tom, v jakém byl stavu, se dozvíte v tomto článku.

Na tomto setkání přibylo do nadační pokladny celkem 15.900 korun, z toho 3.200 byly přímé dary, ostatní je za suvenýrky a prázdninovou tombolu.

Těšíme se na další akce s vlkodavy.