číslo účtu: 28076349 / 0800
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Suvenýry
  • Kontakt
Hlavní Menu
  • Úvodní strana
  • O Irském vlkodavovi
  • Zdraví a péče
  • Psi
  • Byli jsme ...
  • Mix
  • Povídání
  • Média
  • Vlkodaví nebe
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Vlkodaví pokec
  • Suvenýry
  • Mapa webu
O nadačním fondu
  • Základní informace
  • Jak pomoci
  • Děkujeme dárcům
  • Statut fondu
  • Výroční zprávy
  • Kontakt
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna

špičáky zasahující do dásně
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Téma: špičáky zasahující do dásně
Nástroje fóra
  • Založit nové téma
  • PDF
  • Zobrazit poslední příspěvky
  • Pravidla
  • Nápověda
špičáky zasahující do dásně Vloženo 04/12/2010 16:36 Od: Markéta Fink  
Dobrý večer, už jsem psala na wdk, ale k tomu to mému dotazu se moc lidí nevýjádřilo. Mám 8.měsíční fenku IW a zjistila jsem že jí dolní špičáky zasahují do dásně. Skus má nůžkový, nemá úzkou čelist. Zajmalo by mě jestli se to může ještě změnit? Co to pro nás znamená do budoucna a jak se to hodnotí při bonitaci a na výstavách? Jestli je to dědičná dispozice? Předem děkuji za každou odpověď.
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:špičáky zasahující do dásně Vloženo 05/12/2010 08:03 Od: Zuzana  
Markéto, tak třeba já....ono je to takový téma který není zcela jasný. Ale co taky v chovu, je, že

I pokud jde opravdu "jen" o špičáky do patra, není to korektní, je to vadné posatvení zubů. Obecně nemusí jít vždycky jen o špičáky. Jak to bude posuzováno na výstavě nebo bonitaci vám předem nikdo neřekne, záleží na posuzovateli. Co jeden označí za vadu, jiný přehlídne, s tím jste se už jistě setkala. Taky záleží na tom jak moc směřují zuby do patra a jestli to právě u vašeho pejska rozhodčí i přes vaše přesvědčení neposoudí jako úzkou čelist. Setkala jsem se s tím, že se v tom někdy rozdíl nedělá a zahrnuje se to pod jeden výraz. Teoreticky by se mohlo posatvení zubů ještě změnit, v osmi měsících rozhodně vývoj a růst psa není ukončen. Bohužel si ale myslím, že zrovna v tomto případě, tedy posatvení špičáků, to už moc pravděpodobné není.

Těchto případů, podle mého názoru, v poslední době přibývá a nejen u vlkodavů, samozřejmě. Řekla bych, že častěji se jedná o jednostrannou záležitost. Rozhodnout o dědičnosti není jednoduchý, vady vrozené a dědičné spousta lidí neodlišuje.
Tak tedy nevím, jestli je vám taková odpověď k něčemu....
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:špičáky zasahující do dásně Vloženo 05/12/2010 09:40 Od: Markéta Fink  
Paní Zuzano, moc vám děkuji. Jsem ráda že vím co můžeme očekávat. Někdy je horší ta nevědomost než příjmout fakt že kvůli dvou zubum jsou sny pryč. Ale samozřejmě že vyzkoušíme všechny možnosti a uvidíme. Děkuji Markéta
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:špičáky zasahující do dásně Vloženo 11/01/2011 18:44 Od: Markéta  
Milá Markéto,jak píšete sny jsou pryč.Pořídila jsem si druhého vlkodava před 3 roky jako chovného psa pro mou fenu,zahraniční krytí,rodiče perfektní,všechny zuby,na svodu jsme měli nůžkový skus,vše Ok i když ten jeden špičák už tam,,lezl".A teď i když nemá úzkou čelist,vím to,byli jsme na otiscích(ano uvažovala jsem o rovnátkách,ale když začal pan doktor povídat,co by ho všechno čekalo,hrdě jsme odkráčeli pryč),na pár výstavách to prošlo,ale vždycky se na to rozhodčí dívá,a dokonce nás i z jedné výstavy vyloučili z kruhu.I když mám krásnýho psa,uchovněný nebude,a ani bych nechtěla,protože to mají z toho vrhu i skoro všichni jeho sourozenci,tak na co to šířit dál.Ale musím vám říc,že lepšího psa jsem v životě neměla.Je úžasnej,povaha naprosto perfektní, na výstavy ho beru jako doprovod k ostatním,každej ho obdivuje,jakou má krásnou hlavu,jak je obrovskej,tak ho mám jen jako takovou reklamu.Je to škoda,ale o tom to je.Jsou to živý zvířata,nejde to nalajnovat i když vybíráte velmi pečlivě a tak mám důvod si pořídit dalšího.A kdyby manžel namítal,tak mu povím,že on by ten bonitační kód taky neměl nic moc,že nosí brýle,má vpáčené klíšťky a jako malinkej měl kryptochysmus,tak by ho ani neuchovnili.No a máme 3 deti:-))
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:špičáky zasahující do dásně Vloženo 13/01/2011 17:48 Od: Markéta Fink  
Dobrý večer,
jsem moc ráda že jste Paní Markéto reagovala. A musím říct že s vámi plně souhlasím i já jsem uvažovala o rovnátkách, ale když jsem si o tom zjistila co by naši holčičku čekalo tak jsem to hned zamítla.Pokud se situace ještě nezmění a bude mít tuto vadu, tak samozřejmě že jí do chovu nepustím. Myslím že už je tam dost nekvalitních psů tak proč to dál šířit, nemohla bych se podívat budoucím majitelům štěňátek do očí a za to mě to fakt nestojí.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:špičáky zasahující do dásně Vloženo 13/01/2011 21:16 Od: Markéta  
Jenom mě teď trochu mrzí,že paní chovatelka věděla,že chci psa na chov ke své fence,hledala jsem podle rodokmenu,podle rodičů a já nezkušený blbec jsem odjela s vychváleným pejskem,který má vše v pořádku,bohužel jsem se soustředila na všechno jiného,ale ten špičák jsem sice zaregistrovala,ale byla jsem ujištěna,že je to normální a že se to spraví, a taky jsem za úúúžasnej rodokmen zaplatila docela velký peníze.Daleko víc než je obvyklá cena.Ale chybama se člověk učí,za kupu peněz mám teď moře lásky a už mě to nijak nevadí,ale takový ten první pocit bylo zklamání.jak jste psala,sny jsou jedna věc,a ono je to pak všechno naopak.Proto je myslím lepší,když si jdete kupovat pejska a máte s ním třeba výstavní plány,vzít si s sebou někoho zkušeného,aby vám pomohl vybrat,protože chovatel se snaží prodat a nemusí vám ty informace dát pravdivé.Ale je to zase jen o lidech a nerada bych se tímto poctivých a slušných chovatelů dotkla.Znám jich spoustu,co se starají o své vrhy a nejenom o ty své,za to jim patří díky, pomáhají na výstavách,upraví vám je,poradí...Já jsem hold neměla štěstí,ale zase jsem poznala spoustu dalších lidiček,kteří poradí,předají zkušenosti a pod.Proto si myslím,že je fajn,když se pořádají setkání,vycházky a pod,protože tam teprve poznáte lidi a lecos se můžete naučit.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna