číslo účtu: 28076349 / 0800
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Suvenýry
  • Kontakt
Hlavní Menu
  • Úvodní strana
  • O Irském vlkodavovi
  • Zdraví a péče
  • Psi
  • Byli jsme ...
  • Mix
  • Povídání
  • Média
  • Vlkodaví nebe
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Vlkodaví pokec
  • Suvenýry
  • Mapa webu
O nadačním fondu
  • Základní informace
  • Jak pomoci
  • Děkujeme dárcům
  • Statut fondu
  • Výroční zprávy
  • Kontakt
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna

Jak na rýmu?
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Téma: Jak na rýmu?
Nástroje fóra
  • Založit nové téma
  • PDF
  • Zobrazit poslední příspěvky
  • Pravidla
  • Nápověda
Jak na rýmu? Vloženo 12/10/2010 11:45 Od: Jarka  
Nechtěla jsem tento dotaz motat do mého předešlého vlkodav versus malý pes a tak prosím o radu zvlášť. Růženka si z útulku bohužel přivezla rýmu a já se bojím, aby to Eliška nechytla, máte nějaké babské rady jak se jí rychle zbavit? Dneska jsme začali s čajem+med pro obě.
Děkuju moc za radu, při vyhledávání ve staré poradně jsem tady nic nenašla
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:Jak na rýmu? Vloženo 12/10/2010 18:58 Od: Zuzana  
Záleží na tom, jak moc silný je výtok z nosu a taky jestli jde jen o "rýmu" a nebo i o další příznaky onemocnněí třeba z nachlazení. Myslím, že půjde spíš o důsledek změny prostředí, doma je víc sucho a to může sliznici dráždit. Jestli jde jen o toto, zvykne si a problém přestane. Rozhodně nic nezkazíte když jí pár dní (aspoň týden) budete dávat vitamín C, při její velikosti asi tak 250 mg na den.
Pokud by se nosní otvor ucpával, bude potřeba ho čistit a v krajním případě použít i lidské nosní kapky, ale běžně to není potřeba. Kdyby vysychala nosní houba můžete jí namazat třeba měsíčkovou mastí (2-3 x denně), aby nedocházelo k prasklinám. Bolí.
Držím palce aby se děvčata brzy sžily, jsem přesvědčená, že to půjde
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:Jak na rýmu? Vloženo 13/10/2010 09:28 Od: Jarka  
Moc vám děkuju Zuzko za užitečné rady. Snad to bude hlavně tou změnou prostředí, protože jí vlastně z čenichu teče spíš voda a pšíká, žádný hlen jsem nezaznamenala. A taky jsme jí museli ten první den vykoupat, byť bylo teplo a vytírali jsme jí do sucha, tak i to možná přispělo. Je to sranda, jak se doma zabydluje, stává se z ní taková malá "okupantka", ubytovala se v dceřině posteli a když jsem ráno šla holky zkontrolovat, tak na mě to malý stvoření normálně vrčelo, drzoun jeden .
Ještě jednou díky.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna