číslo účtu: 28076349 / 0800
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Suvenýry
  • Kontakt
Hlavní Menu
  • Úvodní strana
  • O Irském vlkodavovi
  • Zdraví a péče
  • Psi
  • Byli jsme ...
  • Mix
  • Povídání
  • Média
  • Vlkodaví nebe
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Vlkodaví pokec
  • Suvenýry
  • Mapa webu
O nadačním fondu
  • Základní informace
  • Jak pomoci
  • Děkujeme dárcům
  • Statut fondu
  • Výroční zprávy
  • Kontakt
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna

strach z bouřky
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 12
Téma: strach z bouřky
Nástroje fóra
  • Založit nové téma
  • PDF
  • Zobrazit poslední příspěvky
  • Pravidla
  • Nápověda
strach z bouřky Vloženo 17/07/2010 22:58 Od: Gábina  
Dobrý den, poradí mi někdo jak odnaučit psa aby se nebál bouřky? Máme tři roky starého vlkodava, je poslušný a normálně nemáme žádné problémy. Jak je ale bouřka tak s ním nic nesvedem protože neposlouchá a snaží se někam schovat. Úplně se třese.
Má s tím někdo zkušenost? Za každou radu budu vděčná. Předem díky.
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:strach z bouřky Vloženo 18/07/2010 19:41 Od: Zuzana  
Dobrý den, zbavit psa strachu z bouřky nebo jiných "rámusů" je opravdu dost obtížné a pochybuju, že se vám podaří strach úplně odstanit. Blížící se bouřku pes pozná ještě v době, kdy my o ní nemáme ani tušení. Jsou psi, že reagují až panikou, ale taky psi kterým je to úplně jedno. Máte smůlu, že váš pes patří k té první skupině. Můžete mu samozřejmě podávat nějaké uklidňující preparáty, ale pokud to není opravdu vážné, radši bych to nedělala. Je dobré se psem pokud možno být, ale rozhodně ho nelitovat, neuklidňovat a nezvyšovat tak jeho nervozitu. Radši buďte trochu ráznější, psa zaveďte na klidné místo někde uvnitř domu a přistupujte k celé situaci jako že se nic neděje, vaše přítomnost a klidné chování na něj bude mít aspoň trochu zklidňující vliv.

Ještě je jedna možnost, v poslední době jsem o tom slyšela několikrát. Pořídit si dalšího psa, který se bouřky nebojí
Starší pes se zklidní když vidí, že mladý na bouřku nebo ohňostroj buď neraguje vůbec a nebo vše se zájmem pozoruje. Problém je, že dopředu nikdy nebudete vědět jak bude nový pes reagovat. Bouřky se bojí i někteří jinak naprosto vyrovnaní psi.
S přibývajícím věkem by to mohlo být lepší, ale ani v to není jistý. Tak aspoň přeju aby bylo bouřek co nejmíň.
Třeba někdo přidá vlastní zkušenost.
Zdravím, Zuzana
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:strach z bouřky Vloženo 19/07/2010 10:12 Od: Pavla Špotová  
Náš Bak se bouřky bál od malička a zkoušeli jsme co se dalo. Nejdřív jsem ho utěšovala, lezla za ním pod postel a vysvětlovala, že se nemusí ničeho bát. Funěl, klepal se a bál se dál. Myslím, že to je špatně.Osvědčilo se nám na strach nijak moc nereagovat,nelitovat a neschovávat se se psem pod stůl,snažit se chovat,jako že se nic neděje( pro mě docela problém, bojím se bouřky taky).Potvrzuji z vlastní zkušenosti co napsala Zuzana…někdy pomůže druhý vlkodav. Co máme Matyldu, která se bouřky nebojí vůbec, Bak je mnohem víc v klidu, asi aby si před ženskou neudělal ostudu.Teď v sobotu, kdy byla bouřka hodně divoká, Bak dokonce běžel s Matyldou na zahradu„hlídat“.To by dřív vůbec neudělal.Je pravda, že se podle jeho chování dá celkem spolehlivě poznat, že nějaká bouřka bude, je nervózní a mám ho pořád za zadkem. A to už je doba, kdy je nejlepší dělat, že se nic neděje. Odnaučit bát se bouřky asi není možné, ale určitě jde strach zmírnit, aby nebyla bouřka pro psa tak stresující (a pro nás taky).
Držím palce, Pavla
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:strach z bouřky Vloženo 19/07/2010 15:40 Od: Bára Schwarzová  
Zdravíme!
U nás se druhý pejsek také osvědčil! Abbé se také hodně bál bouřky, snažil se zalézat pod postel 30cm vysokou,pod vanu a cpal se i za záchod, byl hodně vystresovaný a to, že jsme za nim šli nebo ho chlácholili bylo ještě horší. Lojzík se bouřky vůbec nebojí a od té doby, co ho máme, tak se nebojí ani Abbé, ne že by byl z bouřky nadšený, ale dělá, že je mu to putna a také už šel i jednou sám ven.
Takže poslední strašpytel jsem doma já
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:strach z bouřky Vloženo 19/07/2010 16:37 Od: Jarča  
U nás je to trošku zajímavější..Doma Laker nic, v poho, to můžou i na Silvestra střílet rachejtle a jde se na ně dívat z okna. Ale když jsme zrovna venku, v tu ránu je posera a stačí jen prudký déšť a velký vítr. Asi to doma tak neslyší, nevím, čím to je. Pravda, doma je fenka křížence, která se vůbec nebojí... Ale určitě se mi osvědčilo, v jiné souvislosti, třeba se bojí aut, nechlácholit, hlídat sama sebe, abych neudělala sebemenší věc od normálu, prostě se nic neděje.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:strach z bouřky Vloženo 19/07/2010 21:24 Od: Gábina  
Díky za reakce, takže nejlepší bude nic nedělat, příště se podle toho zařídíme. O druhém vlkodavovi mluvíme pořád, ale rodina to zatím nechce schválit. Zkusím odnaučení strachu z bouřky dát jako důvod
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 12
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna