číslo účtu: 28076349 / 0800
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Suvenýry
  • Kontakt
Hlavní Menu
  • Úvodní strana
  • O Irském vlkodavovi
  • Zdraví a péče
  • Psi
  • Byli jsme ...
  • Mix
  • Povídání
  • Média
  • Vlkodaví nebe
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Vlkodaví pokec
  • Suvenýry
  • Mapa webu
O nadačním fondu
  • Základní informace
  • Jak pomoci
  • Děkujeme dárcům
  • Statut fondu
  • Výroční zprávy
  • Kontakt
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna

epilepsie?
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 12345
Téma: epilepsie?
Nástroje fóra
  • Založit nové téma
  • PDF
  • Zobrazit poslední příspěvky
  • Pravidla
  • Nápověda
epilepsie? Vloženo 11/05/2010 08:01 Od: Ha.F.  
Zdravím všechny vlkodaváře a prosím o radu.. Máme fenku vlkodavku, před měsícem jí byl rok. Zatím neměla žádné zdravotní problémy, co jí máme, tak je pořád čiperná a veselá, po procházkách lenoch..
V noci ze soboty na neděli se najednou zvedla, porazila stolek, upadla a začala se třást. Hned jsem vyskočila, rozsvítila a začala na ní mluvit a hladit jí. Uklidnila se, chvilku dýchala zhluboka, potom si stoupla a počůrala se. Vše trvalo chviličku. Šli jsme s ní hned na zahradu, kde už vrtěla ocáskem. Po uložení do pelíšku ještě chviličku kňourala, ale pak začala spokojeně vrnět. Ještě bych možná měla zmínit, že se v sobotu hodně unavila. Běhala u známých s pejskem po sadu a šla i pozdě spát, tak nevím jestli by to nemohla být nějaká reakce na přetažení..?
Mám z toho takový strach, že se mi to nechce ani napsat, ale nedá mi to. Prosím vás, kdo máte zkušenosti s epilepsií, dejte mi vědět, jestli by to mohlo být ono.
Prozatím děkuju ...
Hanka F.
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:epilepsie? Vloženo 11/05/2010 10:05 Od: Jarča  
Mám kromě vlkodava ještě malou fenku, směsku. Přesně to, co popisujete se mi stávalo, veterinář potvrdil epilepsii. Myslím, že by bylo dobré tam s vaší fenkou také zajít. Mě na to řekl, že pokud tyto stavy nejsou časté (několikrát do měsíce), nebude jí dávat žádné léky, protože zas mají nějaké vedlejší účinky myslím na ledviny. Pokud by se to zhoršovalo, pak už by je nasadil a bylo by to na pořád. Když jsem se ptala, co v takové chvíli dělat, hlavně se pokusit ji zabezpečit, aby si nic neudělala (nespadla třeba ze sedačky, nebouchla se o něco). Přesně jak píšete, v tu chvili nic nevnímá, člověka to pěkně vyděsí, ale když se probere, jako by nic, že ani nechápete. Když pak víte oč jde, trošku si zvyknete, i když.....
To jen moje zkušenost.
Držím palce.
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:epilepsie? Vloženo 11/05/2010 11:49 Od: ludmila  
po přečtení vaších problému jsem se rozhodla vám napsat.Mám fenečku vlkodava je 13měsícu a po 1háránim se u ní objevily záchváty-najednou se schovala a začala rychle dýchat pak spadla a na zemi se celá třepala z puse ji tekla pěna ,záchvat trval asi 10min bylo to hrozné ji hlídat ,aby si neublížila kdo to nezažil nedovede si představit co to je . Byla jsem u veterináře udělal vyšetření a zkusily jsme léky na 1 měsíc a uvidíme co to bude dělat -zatím je bez záchvatu moc mě to mrzí ,protože jsem ji chtěla na chov.Nevím co s ní budu dělat dál ,kdyby někdo měl zájem tak ji prodám za poloviční cenu ale jen do dobrých rukou .Je zvyklá na psy a je hravá a hodná tel 722279837
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:epilepsie? Vloženo 11/05/2010 12:20 Od: vlkous.terka@centrum.cz  
Sama sebe se ptám jestli je to možné a ono to opravdu možné je.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:epilepsie? Vloženo 11/05/2010 12:22 Od: Jarča  
Tak to je právě o tom, co myslím že Markéta, psala v diskusi, že nechápe. Marcelo, co??? Já teda nekoukám, já přímo čumím, nechápu a v tomto případě odsuzuju.
No ale to je od zadaného tématu.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:epilepsie? Vloženo 11/05/2010 12:45 Od: Zuzífek  
Fakt drsné a nepochopitelné. Měla jsem nádherného, nemocného psa, ale nedokázala bych ho darovat natož prodat, udělali jsme první poslední aby tu s námi byl co nejdéle a aby se měl co nejlépe, bohužel to nevyšlo.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 12345
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna