číslo účtu: 28076349 / 0800
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Suvenýry
  • Kontakt
Hlavní Menu
  • Úvodní strana
  • O Irském vlkodavovi
  • Zdraví a péče
  • Psi
  • Byli jsme ...
  • Mix
  • Povídání
  • Média
  • Vlkodaví nebe
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Vlkodaví pokec
  • Suvenýry
  • Mapa webu
O nadačním fondu
  • Základní informace
  • Jak pomoci
  • Děkujeme dárcům
  • Statut fondu
  • Výroční zprávy
  • Kontakt
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna

Štěně venku?
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Téma: Štěně venku?
Nástroje fóra
  • Založit nové téma
  • PDF
  • Zobrazit poslední příspěvky
  • Pravidla
  • Nápověda
Štěně venku? Vloženo 04/12/2011 21:02 Od: Martina  
Dobrý den, mám doma od včera čtyřměsíční fenku iw, ale doma je naprosto vyřízená vedrem. Pořád šíleně kňučí, bohužel nemám možnost jí sem pustit studený vzduch, neboť tu mám osmiměsíční miminko. Všude doma je takhle teplo. Už i naše starší fena iw je raději venku v kotci v zateplné boudě, ale bojím se dát prďolku taky ven ať se zchladí. Nejsem si jistá, zda ji dojde, že v té boudě musí spát společně se starší fenou. BOuda je dělaná že se tam vlezou obě a dokonce s nimi i já. Takže o vlezení nejde, ale nevím zda by okamžitě neonemocněla, kdybych ji dala ven. Jenže tu chudák kňuká a vyhledává chladná místa, jenže tu jich moc není. Prosím je tu ještě někdo kdo má zkušenosti? Byla odchována ve venkovním odchovu, ale ne uplně holém na vzduchu. Poraďte je mi jí líto.
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:Štěně venku? Vloženo 05/12/2011 07:19 Od: Martina  
Ještě bych chtěla dodat, že mi nejde o to mít psy celoročně venku. Kotec je sice taky pro ně, ale to hlavně kvůli horkým dnům a možnosti pohodlného nerušeného spánku venku. Starší fena si jasně řekne kde chce být. Pokud na ní volám a vidím že se s kotce nehodlá hnou, tak ji nechávám venku. Ale tohle je malinkaté miminko a já bych nedopustila, aby se mu něco stalo. Nechci aby se doma přehřálo a venku podchladilo. Nebo alespoň zkušenosti a radu do kolikati stupnů se nemusím bát ji dát ven zchladit a pak domů. Nechci aby tam byla celý den, nebo celou noc, ale tu v teple jí to očividně nesvědčí.
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:Štěně venku? Vloženo 05/12/2011 09:08 Od: Zuzana  
Dobrý den, možná máte nějakou místnost, třeba předsíň, kde není takové teplo nebo se dá topení omezit. Velké střídání teplot je pro psa stejně nevhodné jako příliš vysoká teplota nebo příliš velká zima. Samozřejmě ani štěněti nevadí když je chvíli venku i v zimě, pokud je v pohybu. Třeba na procházce nebo při hře. Pokud bylo zvyklé venku u chovatele, pravděpodobně snese nižší teploty delší čas. Rozhodně by mělo mít možnost ležet na teplém podkladě nebo spíš by bylo lepší ho vzít domů, když začne polehávat. Myslím, že starší fena štěně přijme a bude po problému, protože se spolu zahřejí. Ale nechávat čtyřměsíční štěně venku delší čas mi dobré nepřijde.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:Štěně venku? Vloženo 05/12/2011 10:48 Od: Martina  
Dobrý den, samozřejmě bych štěndo venku nenechala celý den, to ne. Jen nemám zkušenost se štěndem v tomto počasí, Měla jsem štěně v teplém období a to bylo jiné, takhle jsem si štěně ještě nepořizovala a proto jsem vděčná za každou radu. Mimi spalo nakonec s námi a docela to zvládlo. Na chodbu ji dát nemohu, protože chodba a prakticky i předsín se u nás rekonstruuje a nechtěla bych aby si tam prďolek ublížila. Moc děkuju za radu.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:Štěně venku? Vloženo 05/12/2011 11:10 Od: Zuzana  
Čtyřměsíční vlkodávek, který byl navíc podle toho co píšete odchovávaný venku, není zase až tak křehká bytost;)
Možná se vám zdálo, že štěně špatně snáší domácí teplotu, ale třeba šlo víc o nervozitu a změnu prostředí. Přeju hodně radosti nejen se štěňátkem
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:Štěně venku? Vloženo 05/12/2011 13:13 Od: Martina  
Asi máte pravdu a děkuji za rady a Vás názor
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna