číslo účtu: 28076349 / 0800
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Suvenýry
  • Kontakt
Hlavní Menu
  • Úvodní strana
  • O Irském vlkodavovi
  • Zdraví a péče
  • Psi
  • Byli jsme ...
  • Mix
  • Povídání
  • Média
  • Vlkodaví nebe
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Vlkodaví pokec
  • Suvenýry
  • Mapa webu
O nadačním fondu
  • Základní informace
  • Jak pomoci
  • Děkujeme dárcům
  • Statut fondu
  • Výroční zprávy
  • Kontakt
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna

Neřekne si o venčení
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 12
Téma: Neřekne si o venčení
Nástroje fóra
  • Založit nové téma
  • PDF
  • Zobrazit poslední příspěvky
  • Pravidla
  • Nápověda
Neřekne si o venčení Vloženo 25/09/2011 20:53 Od: Miro  
Dobrý den,
máme půlroční fenku a stále ještě máme problém s čůráním. Přestože na mě působí, že naprosto chápe, že by měla čůrat venku - když jdeme ven nadšeně běží ke kanálu, kde se vyčůrá, vždy ji chválím, někdy dostane i dobrotu, čůrá venku zkrátka ráda. Problém je v tom, že když se ji chce na malou, nezakňučí, nejde ke dveřím, nezačne nijak jančit, zkrátka si o to neumí "říct" a pak to prostě pustí doma někde aby na ni nebylo vidět, nasadí "provinilý výraz" a uteče od toho. Když to udělá, chytnu ji za kůži na hřbetě, zatřesu z ní a křičím na ní FUJ (vždy přímo při činu). Nedělá ji problém vydržet od půlnoci do osmi do rána, to s ní pravidelně chodíme na procházku, pak asi tak po třech hodinách a často se stane, že se několik dní vůbec doma nepočůrá. Ale zrovna dneska to třeba udělala už hodinu po procházce.
Když byla menší, před prázdninami, normálně vždycky zakníkala a šli jsme s ní ven, pak bůhvíproč přestala.
Už mi docházejí síly, je to strašlivě vyčerpávající... Prosím poraďte.
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:Neřekne si o venčení Vloženo 26/09/2011 20:44 Od: Zuzana  
Dobrý den, nezoufejte a vytrvejte Pokud fenka už byla čistotná, určitě se zase všechno vrátí k normálu. U některých pejsků se "puberta" projevuje různě, často i takto. Bude ale asi na vás abyste ji víc sledovali a vystihli moment, kdy chce čůrat a to i přesto, že jste se krátce předtím vrátili z procházky. Myslím, že účelnější bude dělat jakoby nic, netrestat, ale venku usilovně chválit.
Třeba vám trochu pomůže textík zde na stránkách
www.irskyvlkodav.cz/zdraviapece/95-jak-nauit-tn-istot-v-byt
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:Neřekne si o venčení Vloženo 26/09/2011 21:10 Od: Miro  
Dobrý večer,
děkuji za radu, ale mám pocit, jako bych ten návod splňoval do puntíku Ale novinovou metodu jsme nepraktikovali, zkrátka jsme ji nosili ven po každém spánku, jídle, hraní.

Dělat jakoby nic znamená ani neříkat fuj?

Začít praktikovat novinovou metodu teď je už asi hloupost, co?
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:Neřekne si o venčení Vloženo 27/09/2011 08:55 Od: Kristýna Ustohalová  
Dobrý den,
náš druhý vlkodav se občas taky "zapomněl" a to i ve věku, kdy se mu to běžně nestávalo, ale když si například hrál, tak byl soustředěný na hru a ani si to neuvědomil, chtělo se mu, tak se prostě chtěl vyčůrat. V tu chvíli, když si přisednul a začal, jsem mu řekla "fuj" a odnesla ho ven, kde se dovyčůral a já ho hodně pochválila. Když jsem přišla pozdě a loužička už byla na podlaze, tak jsem to bez komentáře uklidila a dělala, že tam nic nebylo. Jediné, co pomohlo, byl čas a do té doby jsem byla jako jeho stín a nenechala ho v místnosti samotného (když jsme byli doma, tak byl vždy v místnosti, kde jsme byli my).
Kristýna
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:Neřekne si o venčení Vloženo 27/09/2011 09:48 Od: Petra Špelinová  
Každý vlkodav je jiný, některý se naučí hned, jinému to trvá déle. Máme stejnou zkušenost, ačkoliv již dávno doma louže nedělal, občas se prostě zapomněl.
Myslím, že jak byl soustředěný třeba na hru, tak jako by nechtěl přijít o zážitek, tak si jen tak odskočil vedle, taky si myslím, že velmi pomohlo kolektivní venčení:-), nechtěl nechat doma kamarády a jít sám s paničkou čůrat ven, takže jsme chodili všichni....
Stejné to bylo s procházkama, ale je velmi důležité vědět, jestli čůrá už na začátku procházky a byli jste venku hodinu a ona pak přijde domů vypije litr vody je jasné, že během čtvrt hodiny musí znovu, tak se nám osvědčilo pozorovat, kdy naposled čůrá a po návratu mu ještě půl hodinku věnovat na občerstvení a vyběhnutí na udělání potřeby, to už jsme ho naučili na jedno místo, kam prostě pak jen vyběhl vyčůral a mazal zpět na pelíšek odpočívat.
Jsou pravdu většinou čistotní, takže nemusíte mít obavu, že tento stav přetrvá, jen potřebují pravidelně opakovat návyky, které si pak osvojí. Myslím, že do 7-8 měsíce jsme se s tím trápili určitě
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:Neřekne si o venčení Vloženo 27/09/2011 12:38 Od: Zuzana  
Myslím, že v případě, že bude fenka opravdu přistižena při činu, s prostým rázným Fuj! vystačíte. Nebo s jiným zákazovým povelem, který používáte a který fenka zná. Třepání a křik bych vynechala, pokud přijdete až na loužičku, nechala bych to bez povšimnutí, jak píše Kristýna. Jak vidíte, nejste jediní, kdo si tímto obdobím prošli. Chce to trpělivost, důslednost a taky zvýšenou pozornost z vaší strany
Kenka sice už je velká, ale v podstatě pořád štěňátko, Někdy má člověk tendence podlehnout dojmu, že už je to "velký pes" a to nejen pokud se týká čistotnosti.
Přeju pevné nervy a ať je rychle všechno jak má být
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 12
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna