číslo účtu: 28076349 / 0800
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Suvenýry
  • Kontakt
Hlavní Menu
  • Úvodní strana
  • O Irském vlkodavovi
  • Zdraví a péče
  • Psi
  • Byli jsme ...
  • Mix
  • Povídání
  • Média
  • Vlkodaví nebe
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Vlkodaví pokec
  • Suvenýry
  • Mapa webu
O nadačním fondu
  • Základní informace
  • Jak pomoci
  • Děkujeme dárcům
  • Statut fondu
  • Výroční zprávy
  • Kontakt
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna

Jak trestat?
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1234
Téma: Jak trestat?
Nástroje fóra
  • Založit nové téma
  • PDF
  • Zobrazit poslední příspěvky
  • Pravidla
  • Nápověda
Jak trestat? Vloženo 03/02/2010 12:05 Od: Zuzana Staňková  
Dobrý den,
mohl by mě někdo poradit, jak mám správně potrestat ročního vlkouše? Bít ho nechci a nebudu, na křik nereaguje, na vytahání na krku taky ne, tak já už nevím co mám dělat.
Znáte někdo nějaké fígle?
Děkuji. Zuzana
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:Jak trestat? Vloženo 04/02/2010 10:02 Od: Zuzana  
Ahoj, křik jako takový je fakt k ničemu. I když někdy člověk podlehne Změna tónu hlasu, ráznost a výběr slov obsahujících ostré R funguje. Tedy většinou
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:Jak trestat? Vloženo 04/02/2010 10:23 Od: Zuzka Chotěboř  
Krásný den.
Roční vlkodav je vlasně puberťák a pokud výcvik nezačne opravdu od štěněte, zkouší Vaší trpělivost. Vytahání za krkem je už v jeho věku i fyzicky dost náročné. Nezmiňujete se co konkrétně provádí.Opravdu jenom můj názor (nepleťe si to prosím s týráním), že ve správný okamžik po "akci" následuje ihned!!! "reakce". Vy jste vůdce smečky a on to musí respektovat.
Zuzka
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:Jak trestat? Vloženo 04/02/2010 13:20 Od: Marcela Vojtová  
Ahojky, u nás taky funguje změna hlasu a hlavně slova, kde je R, ale nemůžu je tady bohužel prezentovat
Jinak určitě to chce důslednost, která se v pozdějším věku mnohonásobně vrátí. Podle Leona vím, že takový to období vzdoru a zkoušení co může a nemůže trvalo do zhruba tech 18 měsíců, pak byl klid. S Padíčkem problém není, hodně se učí od Leona a někdy mi připadá, že spíš poslouchá jeho, tedy nejdřív koukne co na to říká Leo a pak se zařídí podle toho.
Největším a nejhorším trestem pro oba je,když si jich nevšímám.Neposlechne, dobrá, tak ale pak žádný mazlení, žádná mňamka, nic. Je to problém to vydržet, dokážou být opravdu hodně umanutí a dožadují se pozornosti, ale pak pochopí a podle mne to funguje.
Ale už od doby, kdy jsme měli jiná plemena než Vlkodav se držíme stále jednoho, pokud dám povel, opakuju ho tak dlouho, dokud nebude splněn. Jednou jsem to u Padíka počítala, 38x jsem mu řekla aby šel ke mně, než na to přistoupil a přišel, pak jsem fakt jásala, což on poznal podle hlasu a dostal piškotky. Jak se jednou ustoupí, je to průšvih, pes zjistí, že je cesta a plně ji využije.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:Jak trestat? Vloženo 04/02/2010 17:00 Od: Zuzana Staňková  
Marcelo děkuji za podrobný popis. Vcelku jsem zjistila že neustálé opakování je nejlepší. V podstatě to vše funguje, tak jak to všichni popisují. Třikrát při slově "ne" nechá ten kapesník na ulici ležet a po čtvrté než se otočím už ho má v tlamě a na povel "pusť" nereaguje. Patík moc dobře ví že to nemá dělat. Kdyby jste ho viděli s jakou rychlostí ten kapesník sežere Zuzka říkala že ho to časem přejde, tak zatím při každé procházce trpělivě opakuji pořád to samé dokola.
Mě spíš trápí jiná věc. Patík mě doma škrábe packou na zeď. A nereaguje u toho na žádný povel. Nakonec ho stejně musím odstrčit a poslat na místo.
Ještě tam máte sníh? V Dejvicich je všude led i ve Stromovce. Polední procházka pro mě byla utrpení.
Zuzana
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:Jak trestat? Vloženo 04/02/2010 22:09 Od: Marcela Vojtová  
No jo no, asi s tím škrabáním zkouší co vydržíš. Já osobně bych na něj asi zvýšila hlas a právě použila nějaká ta slova, kde je znělé R... určitě toho nechá, je to ještě mimino, co si budeme povídat, ale nechat ho dělat co chce, to určitě nejde.
Sněhu je u nás stále hodně. Některá místa se také proměnila na kluziště, jsem ráda, že chodíme do sadu a nebo do lesa, kde je cesta neušlapaná a tudíž se neklouže. Umím si představit, jak si to užíváte v Praze
No musíš sehnat ten domeček, nedá se to srovnat, ostatně vždyť ty to víš...
posíláme Patíkovi pac a pusku
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1234
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna