číslo účtu: 28076349 / 0800
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Suvenýry
  • Kontakt
Hlavní Menu
  • Úvodní strana
  • O Irském vlkodavovi
  • Zdraví a péče
  • Psi
  • Byli jsme ...
  • Mix
  • Povídání
  • Média
  • Vlkodaví nebe
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Vlkodaví pokec
  • Suvenýry
  • Mapa webu
O nadačním fondu
  • Základní informace
  • Jak pomoci
  • Děkujeme dárcům
  • Statut fondu
  • Výroční zprávy
  • Kontakt
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna

Velikost štěněte
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Téma: Velikost štěněte
Nástroje fóra
  • Založit nové téma
  • PDF
  • Zobrazit poslední příspěvky
  • Pravidla
  • Nápověda
Velikost štěněte Vloženo 16/02/2011 17:50 Od: Jana  
Dobrý den, víte prosím někdo jak by měl být velký vlkodav-pes ve 4.měsících? a hrubou váhu? Nebo zda.lki se to dá někde najít? Mám obavy,že je moc velký a aby netrpěl problémy s klouby.A jak tomu předejít? Díky za rady.Jana.
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:Velikost štěněte Vloženo 16/02/2011 18:55 Od: Marcela Vojtová  
Dobrý den, tady najdete tabulku, kde jsou uvedeny průměrné váhy a výšky štěňat.
www.wdk.cz/clanky/detail/9
Pokud krmíte granulemi, je na každém balení určeno dávkování. Je jasné, že každý pejsek je jiný, je to jako u dětí, také se nedá vše dodržovat přesně podle tabulek a doporučení.
Podle mne je určitě v období růstu pro pejska lepší, když je lehčí. Sama jsem zase měla vždycky pochyby a opět mám /máme 3.měsíčního pejska/, že je moc hubený.
Uvedenou tabulku berte jako orientační pro přestavu, kolik kg by měl pejsek mít.

přeji hlavně hodně a hodně zdravíčka pro mimčo a hodně dlouhých společných chvil
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:Velikost štěněte Vloženo 16/02/2011 18:57 Od: Franci Štěchovice  
Máme doma knihu Irský vlkodav, kde je vámi požadovaná tabulka. Dle ní je to 17 týdnů 60cm a 28kg. Jak píší .....Je nutné počítat s individualitou každého jedince a uvedené hodnoty brát jako orientační.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:Velikost štěněte Vloženo 17/02/2011 09:32 Od: Jarka Zadražilová  
Zdravím, naše slečna měla ve čtyřech měsících zhruba 30 kg a 70 cm v kohoutku, má velké rodiče, tak mě to nepřekvapovalo.., určitě doporučuju dodávat živiny na klouby, nám se osvědčil Alavis, v této době přezubování je to hodně důležité, nejen pro vlkodávky obříky..
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:Velikost štěněte Vloženo 17/02/2011 16:15 Od: Zuzana  
Tabulka je opravdu hodně hodně orientační. Každý má nejen svůj názor, ale i způsob odchovu. Taky se přimlouvám za individuální přístup. Nejde o tabulkové hodnoty, jde o to aby pejsek rostl vyrovnaně, radši pomaleji a postupně, aby měl dostatek ale ne nadbytek kvalitního krmiva a aby měl dostatek pohybu i odpočinku. Pokud nemáte možnost občas předvést štěně chovateli snad najdete někoho zkušenějšího ve svém okolí kdo vám poradí a řekne jestli štěně dobře prospívá a nebo jestli by to „něco“ chtělo.

Přeju se štěňátkem hodně radosti.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna