číslo účtu: 28076349 / 0800
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Suvenýry
  • Kontakt
Hlavní Menu
  • Úvodní strana
  • O Irském vlkodavovi
  • Zdraví a péče
  • Psi
  • Byli jsme ...
  • Mix
  • Povídání
  • Média
  • Vlkodaví nebe
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Vlkodaví pokec
  • Suvenýry
  • Mapa webu
O nadačním fondu
  • Základní informace
  • Jak pomoci
  • Děkujeme dárcům
  • Statut fondu
  • Výroční zprávy
  • Kontakt
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna

snášenlivost psů
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 12
Téma: snášenlivost psů
Nástroje fóra
  • Založit nové téma
  • PDF
  • Zobrazit poslední příspěvky
  • Pravidla
  • Nápověda
snášenlivost psů Vloženo 22/01/2011 21:01 Od: Renata  
Dobrý den, prosím o radu. Vím, že každý jedinec je jiný, ale přece jen mají od přírody hodně dáno. Chystáme se pořídit si vlkodava - kluka a při shánění informací jsem si přečetla i o sousedovic akitě inu - cca roční kluk. Všude se píše, že je to dominantní pes který nesnese jiné velké psy, od všech vyžaduje podřízení. Někde píší, že se to dá ovlivnit výchovou. Tomu věřím, ale i když ho sousedi dobře vychovají, může být s vlkodavem - klukem kamarád? Nebo bude vlkodav natolik velký, že pro něho nebude soupeřem? Nebo by bylo moudřejší pořídit holku? Budou možné společné vycházky, nebo se budou pouze tolerovat? Nerada bych se sousedy pořizovala rozpis vycházek, aby jsme se někde nepotkali.
Renata
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:snášenlivost psů Vloženo 23/01/2011 13:47 Od: Iva  
Dobrý den, nejsem zkušený pejskař, ale řešila jsem obdobný problém.Rodiče mají psa kernteriéra, který nesnáší ostatní psy ( fenky mu nevadí ) a je to notorický rváč.Čím větší pes,tím víc se na něj vrhá, prostě teriér.Letos jsme pořídili štěně - kluka vlkodávka a měla jsem obavy,zda budeme moct jezdit k rodičům na návštěvu. Setkání psů proběhlo k mému překvapení úplně bez problémů a uvidíme, jak se budou snášet dál Moje zkušenost je, že normální pes štěněti neublíží, ale co bude, až pes dospěje se asi nedá předem odhadnout
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:snášenlivost psů Vloženo 23/01/2011 18:09 Od: Zuzana  
Renato, na toto vám nikdo spolehlivou odpověď dát nemůže. Riziko, že by mohly vznikat v dospělosti konflikty mezi dvěma dospělými psy samozřejmě je. Než si ale vy pořídíte štěně bude sousedovic akita už skoro dospělý pes, takže štěně by přijmout nebo alespoň tolerovat měl. Jak to bude dál bude hodně záležet na vás a majitelích druhého psa, ale s idndividuálními i plemennými vlastnostmi počítat musíte. Snažit se vyvarovat "třecích ploch" bude jistě na místě. Odpovědět dopředu, jestli budou možné společné procházky a jak co bude, se dopředu a ještě na dálku dát nedá. Možná vám ale budou užitečné i názory a zkušenosti ostatních.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:snášenlivost psů Vloženo 24/01/2011 00:46 Od: Zuzana Staňková  
Dobrý večer,
mám dvouletého vlkouše a máme za kámoše skoro čtyřletého bul mastifa, který se velmi rád pere s ostatními psy.
Když byl Pat štěně bylo vše v pořádku, loni v létě se mastiv pustil do Pata a prokousl mu nohu(byl to okamžik a hned šli od sebe, naštěstí to nic vážného to nebylo).
Měli jsem zaplacenou společnou dovolenou od cvičáku a tak jsme se rozhodli že to riskneme a pojedeme. Velmi jsme oba hlídali, ale už to nebylo zapotřebí. Nadále chodíme na společné procházky a psi se navzájem tolerují a nevšímá si jeden druhého(oba mají ale stejně vždy připnutou stopovačku, kdyby náhodou..).
Na druhou stanu se mě o víkendu stalo že Pat vrčel na malé psy, což dosud nikdy neudělal.
Takže je to opravdu na mentalitě a momentální náladě psa.
Držím palce ať Vám to vyjde.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:snášenlivost psů Vloženo 11/04/2011 13:42 Od: Lucy  
Zdravím, chtěla bych si pořídit Vlkodávka, mám ale doma zakrslého králíčka, kterého musím pouštět. Snesou se spolu? Snese vlkodat alespoň králíčka v zavčené kleci? Chtěla bych si také pořídit pražského krysaříka, ale nevím jestli pořídit obě rasy najednou nebo počkat a jaká je nejlepší kombinace (psi, feny, pes-fena). Díky za radu
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:snášenlivost psů Vloženo 11/04/2011 15:45 Od: Zuzana Staňková  
Dobrý den, i my máme doma zakrslého králíčka a jednoho vlkouše. "Problém" byl když jsem si štěně přivezla domů. Koukal pořád do klece a byl hrozně zvědavý co se to tam pohybuje a pořád se chtěl do klece na toho tvora podívat. Po čase si na to malé chlupaté zvíře zvykl. Ale nemůžu králíka pouštět ven. Pat honí králíka po celém bytě a když se králík schová pod postel je schopný u postele ležet klidně hodinu dokud králík nevyleze. Takže králíka pouštím už jen občas a pouze v ložnici za zavřenými dveřmi.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 12
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna