číslo účtu: 28076349 / 0800
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Suvenýry
  • Kontakt
Hlavní Menu
  • Úvodní strana
  • O Irském vlkodavovi
  • Zdraví a péče
  • Psi
  • Byli jsme ...
  • Mix
  • Povídání
  • Média
  • Vlkodaví nebe
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Vlkodaví pokec
  • Suvenýry
  • Mapa webu
O nadačním fondu
  • Základní informace
  • Jak pomoci
  • Děkujeme dárcům
  • Statut fondu
  • Výroční zprávy
  • Kontakt
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna

pes ke koni
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Téma: pes ke koni
Nástroje fóra
  • Založit nové téma
  • PDF
  • Zobrazit poslední příspěvky
  • Pravidla
  • Nápověda
pes ke koni Vloženo 06/03/2010 23:02 Od: Lenka  
Dobrý den
Mě a mému manželovy se líbí toto plemeno a dobudoucna si ho chceme pořídit a tak bych se chtěla před pořízením Vlkodava zeptat,zda je vhodný ke koni?Tážu se,ne proto žeby koni nějak ubížil nebo naopak,ale ráda bych ho brala na vyjížďky sebou,ale zda by mu takové dlouhé vycházky (stroškou fiz.zátěže)nějak neublížily?
Předem děkuji za odpověď
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:pes ke koni Vloženo 07/03/2010 07:53 Od: Zuzana  
Dobrý den, to jsme rádi že se vám vlkodavové líbí
Je poměrně dost lidí, kteří mají vlkodava i koně dohromady a na vyjížďky je berou. Vyjížďky jsou jako každá jiný pohyb, tedy přiměřeně věku a postupně. Napřed pejsek musí trochu vyzrát, upevnit vazy, klouby.... rostoucího psa na dlouhé vyjížďky brát nemůžete. Je podobné jako s tréningem koní, pomalu a postupně a jde to.
Snad se ale ozve opravdu někdo od koní.
Zdravím a přeju s budoucím vlkodávkem u koní hodně radosti, Zuzana
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:pes ke koni Vloženo 07/03/2010 19:49 Od: Barbara  
Dobrý večer, vlkodavky mám dvě a koně jednoho. Od štěňat jsem je obě zvykala na pohyb okolo koně, ale ještě jsem je s ním nebrala ven právě kvůli nadměrnému zatížení. Dopadlo to tak, že když se motám kolem koně (místování, čištění, sedlání apod.), tak mu obě holky lezou téměř pod břichem, ale v okamžiku kdy na něj sednu dostávají hysterické záchvaty a nepřiblíží se k němu na 10 metrů. Moje idea o společném ,,venčení" koně i holek se rozplynula. Už jsem zkoušela i mít feny na dlouhém vodítku, když jedu na koni, ale je to o nervy a chvílemi i o život... Přeju Vám, aby to v případě, že se pro vlkodava rozhodnete, fungovalo líp, protože představa je to nádherná...
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:pes ke koni Vloženo 08/03/2010 10:12 Od: Klára Zelenková  
Dobrý den!
Osobní zkušenost zatím bohužel nemám,ale do budoucna se chystám,že si koníka též pořídím a už se těším na společné vyjíždˇky.Vlkodav by dle mého názoru měl bez problému klasickou vyjíždˇku zvládnout bez problému
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:pes ke koni Vloženo 08/03/2010 20:57 Od: Petra Šotkovská  
Dobrý den, vlkodavi a koně u nás byli vždy společně, tj. asi 12 let. Koně tedy byli dřív. V soužití a blízkém kontaktu hodně záleží na povaze a výchově jak psů, tak i koní. Moje první klisna Bessy mi postupně velmi trpělivě vychovávala všechny psy, i když jinak moc trpělivá není. Naučila je reagovat na koňská gesta a mimiku. Napřed uši dozadu, pak zvednout zadní nohu, pak naznačit kopnutí a nakonec lehce kopnout... a nikdy žádnému psovi neubížila kromě lehkého štípnutí zubama. Chová se k nim vlastně stejně jako ke svým hříbatům. Ale pak jsou koně, ke kterým bez dozoru raději žádného psa nepouštím. Hlavně ze začátku se často koně vlkodavů bojí. Pořád je to býložravec a pes šelma. A tak můžou koně v sebeobraně zaútočit. Ale po čase si na sebe zvyknou. V každém případě doporučuji vše pod dozorem páníčka, který může zasáhnout. Pes by měl dobře reagovat na přivolání (Abrama se mi kdysi odvolat nepodařilo, protože prohnat půlroční hříbátko je přece krásný coursing, a odnesl to zlomeným předním zubem a zkušeností, že i malá hříbátka kopou)a základní poslušnost, což oceníte později hlavně na vyjížďkách (srny jsou všude). Taky se můžete dostat do situace, že se budete muset věnovat víc koni než psovi, takže odložení také využijete. Moc bych nespoléhala na vodění psa na dlouhém vodítku, jak jsem už viděla v odborných článcích.
Kůň by měl být také rozumně ovladatelný, nelekavý a na vyjížďce už samozřejmě na konkrétního psa zvyklý. Velmi dobře poznají jiného psa. Takže nový pes musí napřed projít seznámením. Opět z vlastní zkušenosti - máme koně, se kterým si i po několika letech nedovolím vzít psa s sebou, protože se bojí i ptáčka, který vyletí z křoví, takže pes šustící v listí je nepřekonatelný problém.
No a nakonec, jak bylo napsáno přede mnou, pes musí být v kondici, na vyjížďky bych jej nebrala dřív než v roce a zátěž stupňujte postupně. Vzhledem k tomu, že vlkodav je velký těžký pes, není vhodný na dlouhé rychlé vyjížďky a vůbec ne v horku. Lepší jsou krokové procházky s občasným zaklusáním.
Přeji krásné zážitky s koníky i pejsky. Petra Š.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:pes ke koni Vloženo 10/03/2010 14:49 Od: Zuzífek  
Dobrý den, také máme doma tuto kombinaci, a nějaké zkušenosti s výletováním. Prvního jsem naučila chodit s námi a po mnoha poradách s kynology jsme zjistili kde je problém - pes krásně poslouchá když jsem na zemi může k vám přijít všchno v poho ale najednou jste na koni a on k vám nemůže i když ho pohladít z vrchu pořád jste jinde a je to jiné tak to chce jízdárenskou práci s oběma aby si zvykli. Nám se potom stalo že ho přestalo bavit chodit stejnou trasu (jinou vhodnou i pro psa tu nemáme) tak se po 1km zastavil a stál (ležel) odpozorovala jsem že nikam neodešel a čekal až si objedu trasu a vrátím se a šel s námi zase domů, a nkdy už jsem ho nedonutila i když jsem slezla a šla pěšky aby šel s námi, tam si lehnul a čekal až se zase vrátíme
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Poradna