číslo účtu: 28076349 / 0800
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Suvenýry
  • Kontakt
Hlavní Menu
  • Úvodní strana
  • O Irském vlkodavovi
  • Zdraví a péče
  • Psi
  • Byli jsme ...
  • Mix
  • Povídání
  • Média
  • Vlkodaví nebe
  • Fotogalerie
  • Diskuze a poradna
  • Vlkodaví pokec
  • Suvenýry
  • Mapa webu
O nadačním fondu
  • Základní informace
  • Jak pomoci
  • Děkujeme dárcům
  • Statut fondu
  • Výroční zprávy
  • Kontakt
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Diskuze

daruji psa
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 12
Téma: daruji psa
Nástroje fóra
  • Založit nové téma
  • PDF
  • Zobrazit poslední příspěvky
  • Pravidla
  • Nápověda
daruji psa Vloženo 10/05/2010 15:39 Od: Markéta  
V poslední době se zde na stránkách a i na stránkách WDK stále víc objevují příspěvky:prodám psa IW,daruji a pod.Vím,že někdy se člověk dostane do těžké situace,nejsem kompetentní soudit,ale nezdá se mě jako důvod zbavení se psa stěhování a pod.Copak to jde,říct,přenechám manžela,nebo dceru,-špatná finanční situace,stěhování do menšího bytu,nevejdeme se, apod.Psa by si člověk měl pořídit s tím,že je to na celý jeho život,tak jak si pořizujeme děti.Ale to je jen tak pro zamyšlení.....
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:daruji psa Vloženo 10/05/2010 16:21 Od: Marcela Vojtová  
Milá Markéto, dovolím si reagovat..
určitě si člověk plánuje a plánuje, ale bohužel, někdy je i to málo.
Sice také tvrdím, že bych svoje kluky nedala ani za nic, ale opravdu nevíme, co se může stát, přijde nemoc, problémy v rodině, cokoliv, co si člověk nepřipouští,ale stane se.
Když mluvíte o dětech...je jich málo odložených a nebo různě pohozených?
Taky nechápu,kam se lidstvo řítí, ale doba je divná.
Nemáme čas pořádně na nic, jen lítáme všichni abychom vydělali a záhy na to utratili, pořád dokola....
Určitě je dobře, že existuje Nadační fond, právě aby se pomohlo těm, kdo zrovna pomoc potřebuje.
Koukněte na články na těchto stránkách, kolika psům se už pomohlo, jsou to opravdu různé osudy jak lidí, tak jejich pesanů.
Přeju všem, aby nikdy nemuseli řešit podobný problém a pokud ano, tak aby se nestyděli a požádali o pomoc, protože není nic horšího, než vyhodit psa nebo se ho zbavit jiným podlým způsobem.
Nikdo z nás neví, do jaké situace se kdo dostaneme, tak ji řešmě hlavně v zájmu psů prosím.
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Reply Quote
Re:daruji psa Vloženo 12/05/2010 14:13 Od: Markéta  
Takhle jsem to nějak myslela...Vůbec tím nechci nijak zlehčovat práci NF,naopak,co dělá je naprosto úžasné,jen jsem tím chtěla tak trochu apelovat,aby se lidi trochu zamysleli.Vím o čem mluvím.Soused si vždy pořídí nějakého ,,módního psa",podle toho,jaká rasa teď frčí,samozřejmě s perfektním rodokmenem.Má ho celý den zavřeného na zahradě,všichni v práci,všimnou si ho,až něco zničí.Je nevychovanej,nezvladatelnej.A pak se objeví inzerát,prodám psa s PP,rodinné důvody...Bydlí zde 3 roky,co se sem přistěhovali a je to už 4 pes.Napřed pitbull,pak labrador,retrívr a teď výmarák.Ale asi máte pravdu,i tito pejsci se určitě budou mít líp někde jinde.Takže předchozí příspěvek beru zpět.
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:daruji psa Vloženo 12/05/2010 22:06 Od: Marcela Vojtová  
Rozumím Vám Markéto, taky se mi otevřely oči při přečtení "inzerátu" o "výhodném! prodeji fenky s epilepsií, je to hnus a děs, co se děje.
Určitě je chyba v zákoně, protože dokud bude bráno zvíře jako věc, není šance něco změnit,jak v týrání zvířat, tak k přístupu k nim vůbec.
Trochu jsem se u příspěvku v poradně ohledně té nebohé fenky rozohnila a nemá to smysl a právě to mě nejvíc štve, ta bezmoc cokoliv s tím udělat a ty "bezpáteřní pány tvorstva" jakkoliv napravit.
Rozumím Vám jak jste to myslela, ale takoví jako je Váš soused neberou psa jinak než jako věc nebo doplněk, možná že sádrový trpaslík by měl větší hodnotu než pes,nic by nestál a nezničil. Možná by jste mohla sousedovi někde takového pořídit a vysvětlit mu, že teď jsou v módě právě oni...
přeju hezký večer a pokud možno minimální počet srážek s omezenci
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:daruji psa Vloženo 12/01/2011 13:42 Od: Jana  
velký souhlas!!!!!
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Re:daruji psa Vloženo 21/01/2011 12:55 Od: Kateřina Stárková  
Zdravím a jako host vstupuji do diskuze.

Člověk je zodpovědný za to, co k sobě připoutal.To se teď oháním cizí moudrostí, ale já to tak cítím. Přesto opravdu v mezním případě se ten zodpovědný musí postarat. A nalezení nového domova pro přítele není chyba, ale řešení.

Celý život jsem měla psy a pracovala jsem dlouho jako zootechnik s hospodářskými zvířaty. Ta daleko více strádají nevhodným a nekvalifikovaným přístupem chovatele. Teď mám irského teriéra, což je zmenšenina IW. O co je menší, o to je energičtější.

Pokud by někdy bylo třeba ujmout se mladší fenky IW, nabízím jí domov.

S pozdravem Ing.Kateřina Stárková
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Opište bezpečnostní kód   
Reply Quote
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 12
Diskuze a poradna
Diskuzní forum
Diskuze