Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Jarní setkání NFIV ve Veselém Habru 2015

Tentokrát jsme měli na jarním setkání celý kemp Veselý Habr u Rokycan opravdu pro sebe, sešli jsme se zhruba o tři týdny dříve, než jiné roky. Bylo to pro nás i naše psy opravdu příjemné.

Užili jsme si od všeho – sluníčka i deště, zábavy, osvěty i vzdělávání. Zajímavá byla beseda o krmení. Opět se ukázalo, že je to téma stále aktuální a vždy je nějaký nový zajímavý názor nebo poznatek.Užili jsme si od všeho – sluníčka i deště, zábavy, osvěty i vzdělávání. Zajímavá byla beseda o krmení. Opět se ukázalo, že je to téma stále aktuální a vždy je nějaký nový zajímavý názor nebo poznatek.
Máme nový prostornější stan a tak večery patřily jako vždy povídání a vyprávění. Jeden večer jsme strávili u ohně. Co říci si mají všichni, ať už se setkali po několika měsících nebo se viděli poprvé.
Přes den jsme si užili různých hrátek a soutěží vždy v doprovodu pejsků. Dostali jsme opravdu spoustu tenisových míčků a tak jsme si zahráli „vlkodaví kuličky“ a „vlkodaví košíkovou“. Někteří psi si zaběhali krátký coursing, tentokrát bez soutěžení, to si necháme zase až na Habísův střapec.
Jedno odpoledne jsme se věnovali zajímavému focení s irskými rekvizitami a nefalšovaným Irem, zahájeno bylo fenkou lurchera zachráněnou a dovezenou opravdu z Irska. Také jsme měli mezinárodní účast včetně kamarádky z Anglie s jejím vlkodavem.

Setkali jsme se i s několika nadačními pejsky, zejména jsme měli radost z Anežky, která měla před nedávnem zdravotní potíže, ale už zase nabrala ztracená kila a je na svůj věk v dobré kondici.Setkali jsme se i s několika nadačními pejsky, zejména jsme měli radost z Anežky, která měla před nedávnem zdravotní potíže, ale už zase nabrala ztracená kila a je na svůj věk v dobré kondici.
Někteří s námi byli poprvé a jsme rádi, že se jim líbilo a těší se stejně jako my všichni ostatní na příště, na letní setkání. Přijelo se podívat nejméně 81 lidí, včetně jednoho opravdu maličkého človíčka. Účastníci celého pobytu a jednodenní návštěvníci byli tak na polovic. Psů se sešlo celkem 45.
Opět jsme pomocí foukačky soutěžili o ceny, někdo s větším někdo s menším úspěchem, ale pokaždé s přínosem a podporou vlkodavů v nouzi. Tím přibylo do nadační pokladny 13.770,- Kč.
Děkujeme všem, kdo se přijeli podívat a přispěli k výborné atmosféře a zábavě.
Těšíme se na léto.