Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Předvánoční procházka Družec 2013

Letos jsme se před vánoci sešli již po osmé. Tentokrát jsme volili procházku kolem rybníka a lesem. Každý měl možnost zvolit její délku podle toho, jak moc se chtěl procházet a nebo jestli spíš spěchal na řízek.

Hospůdka byla opět zaplněná na maximum a to se někteří stačili vystřídat.
Jako každý rok jsme představili a dali do prodeje kalendáře, nástěnný i stolní. Na titulní stránce nástěnného kalendáře je letos netradičně vlkodav s človíčkem. Fotka je krásná, malá holčička Zuzanka také a dokonce se přijela na zahájení prodeje a procházku z velké dálky podívat. A ještě se nechala s kalendářem ochotně vyfotit. Dalším hitem letošního prodeje byly hrníčky s vlkodaví tématikou.

Na procházku přijel se svým novým majitelem i Habřík – Habís. Kdo sleduje dění fondu jistě ví, o kterého pejska se jedná. Habís se má dobře, dostává se do opravdu dobré kondice a vynahrazuje si promeškaný čas. Protože se podle svých majitelů chová jako štěně a je hodně veselý, dostal jako vánoční dárek především hračky.

Vzbudili jsme i zájem tisku http://kladno.5plus2.cz/52843/obrazem-v-druzci-se-prohaneli-irsti-vlkodavove/&fotografie=124762 Paní redaktorka se sice našich psů trochu bála, ale i tak se o vlkodavy a činnost fondu zajímala.

Procházka i posezení bylo příjemné, sešlo se více než 94 lidí, 51 vlkodavů a 10 dalších pejsků. Nikdy se přesně nespočítáme ani nevyfotíme všichni najednou, ale to opravdu není to nejdůležitější. Do nadační pokladny přibylo od dárců celkem 16.450,- Kč. Psů, kteří potřebují pomoc bohužel stále přibývá. Někteří jsou opravdu velmi zanedbaní, někdy přímo v katastrofálním, život ohrožujícím stavu. Za pomoc i touto formou jsme opravdu moc rádi a děkujeme.

Přejeme všem neuspěchané krásné předvánoční období a děkujeme, že jste se k nám přidali.