Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Irskému vše irské - jarní setkání ve Veselém Habru 2013

O letošním pravidelném prodlouženém víkendu s příznivci vlkodavů v kempu Veselý Habr u Rokycan nás čekalo na nástěnce milé přivítání i s fotkami z loňského setkání.

Počasí ale bylo, že by člověk psa nevyhnal. Donutilo nás to výrazně omezit program a i ten na který došlo byl poněkud uspěchaný a ošizený.

Přesto všechno se zdají být ohlasy příznivé a tak snad ti, kdo přijeli, byli opravdu spokojení. Celkem 60 lidí, 34 vlkodavů a 11 jiných pejsků.

Čím méně jsme se mohli věnovat venkovním aktivitám se psy, tím více jsme mohli povídat...o psech. Byli s námi tentokrát i opravdu maličcí účastníci, devítiměsíční Anežka a jedenáctiměsíční Liborek. Přečkali zimu v pohodě a byli strašně hodní. Opravdu nadějná nová vlkodavářská generace.

Psí soutěže a předvedení v kruhu bylo tentokrát kvůli dešti poněkud ošizené, ale tradiční titul BOF (Best Of Fond) byl přesto zadán. Tentokrát dvojici Kubovi a Líze, posledním umístěným “nadačním” pejskům. Předvedli se ale i ostatní, nadační i nenadační, a o 1. až 3. místo TipŤop Dog soutěžili s plným nasazením.

Náš improvizovaný Irish pub se opět přechodně proměnil na stánek s nadačními suvenýrky a tak přibylo něco i do pokladny.

Všem děkujeme za účast a těšíme se na příště. Poslední prázdninový týden se opět sejdeme ve stejném kempu – Veselý Habr u Rokycan. Jen doufáme, že tentokrát to bude opravdu letní setkání.