Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Irskému vše irské – letní setkání Veselý Habr 2012

Letos v létě jsme se sešli v kempu Veselý Habr na Rokycansku. Počet účastníků byl opravdu rekordní, celkem se přijelo podívat 118 lidí, i když někteří třeba na odpoledne nebo na část týdne, ale většina samozřejmě byla v kempu na celý týdenní pobyt.

Psů přijelo 78, z toho 59 vlkodavů, a tentokrát přijeli dokonce i dva koně, ale o tom později.
Program byl v něčem obdobný jako při jiných setkáních, v něčem velmi originální. Ráno byly školičky pro všechny pejsky, při nichž jsme si také řekli něco o výchově, některých zdravotních problémech i o úpravě vlkodava a pokaždé jsme zakončili nějakou krátkou hrou se psy, například štafetou, kdy za štafetový kolík posloužila sušená dršťka, aby se pejskům lépe běhalo.

Na odpoledne byly naplánované různé soutěže, jednou dokonce karneval pro lidi i psy, střelecký den, kdy se střílelo nejen z pro nás již tradičních zbraní, ale i z praku, luku a kuše. Při vlkodavím mnohoboji nechyběla ani jízda na kole se psem na vodítku. Někdo to zvládl dokonce se třemi psy najednou! Na výstavě TOP DOG léto 2012 se opět soutěžilo o prestižní tituly BOF – Best Of Fond a Tip Ťop Dog, titul pro nejlépe upraveného vlkodava. Všichni vystavující i jejich handleři brali předvedení velmi vážně, nejlépe předvenený pejsek byl proto také oceněn. Pes a fena, kteří získali od poroty nejvíce bodů, dostali obojky speciálně ušité pro tuto výstavu od Šárky Odvárkové z jejího obchodu www.sarahcollars.cz I děti předvedly jak pěkně umí se psy zacházet a jak je umí převést ve výstavním kruhu. Tři nejšikovnější dostaly kokardu vyrobenou také přímo pro tento účel stejně jako minulý rok ing. Evou Voborníkovou.

Přímo v okolí kempu byly pěkné procházky, rybník na koupání, někteří vyjeli na výlet, večer jsme sedávali ve vlastním Irish pubu, u ohně nebo v kempové restauraci a bylo stále o čem povídat.

Největším zpestřením byla návštěva a vystoupení keltské skupiny Equites Gabreta (najdete je i na Facebooku). Viděli jsme ukázku řemesel, jízdu na koni a předvedení keltského bojového umění, Keltové připravili hru pro majitele i jejich psy, děti i někteří dospělí se svezli na koni...celé vystoupení věnovala tato keltská skupina příznivcům NFIV jako poděkování za péči o zachráněná štěňata Beránky z Beranova. To je moc hezká myšlenka a stejně hezká byla všechna vystoupení, děkujeme.

Ani na letním setkání jsme nestihli hromadnou fotku, ale jinak je fotek hodně, nejhezčí jsou samozřejmě ty se psy a o průběhu setkání poví nejvíc. Na tomto setkání přibylo do nadační pokladny celkem 12.640 Kč. Jako vždy dostali všichni pro pejsky nějaké dobrůtky, upomínkovou samolepku a tentokrát i přívěsek ve tvaru trojlístku.