Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Druhé aprílové setkání na Kocábě - 2012

Už jsme se dostali tak daleko, že se scházíme na fotbalovém hřišti! Naši nezmarové se před i po procházce proběhali a pak běhali ještě celou dobu. Tentokrát se i přes špatnou předpověď počasí sešlo 63 lidí a 40 psů.

Podívat se přijela i paní redaktorka časopisu Pes přítel. Přivezla účastníkům od časopisu pozornosti, moc děkujeme.

Byla opravdu pečlivá prezence, nejmladším psím účastníkům bylo půl roku, nejstarší fence 8 a čtvrt roku. Přijeli účastníci z větší i delší dálky, také několik z Moravy. Přijela i fenka, která se podobné kolektivní akce účastnila poprvé ve svých skoro v sedmi letech.

Pejskové se dělili o vodu i dobrůtky a bylo jim úplně jedno ruka kterého páníčka nabízí.
Akci vymysleli už před rokem Karel a Zdeňka Frankovi. Na podporu NF a také samozřejmě proto aby se sešli lidé i psi, užili si společnost a probouzející se přírodu. Vše bylo do nejmenších detailů vymyšlené a připravené, od výborné navigace cedulkami v irských barvách až po posezení nad řízkem.

Samozřejmě se opět přidalo několik jiných pejsků, kteří měli radost z procházky stejně jako vlkodavové. Psí skrumáže a honičky byly přátelské a zásahy ze strany páníčků se takřka nekonaly. Přišly i dvě nadační fenky a procházku si také dobře užily.

Došlo i na brouzdání vodou, přešli jsme po můstkách přes Kocábu. Pro některé to byla trošku zkouška odvahy a jiní to pro sichr vzali vodou.

Společná fotka se povedla, ale dostat všechny do objektivu nebyla maličkost.
Vyšlo i počasí, přestože nepříznivé předpovědi pravděpodobně někoho odradily. Na začátku větrno, ale v údolí už ne a ve stráních se docela hodilo, že nebylo moc velké horko.

Bylo to hezké a když tradice, tak za rok znovu! A samozřejmě mezitím mnohokrát jinde!
Byly představeny nové suvenýry, které přinesou, a hned také přinesly, příspěvek do nadační pokladny. Tentokrát se jedná opravdu o pozoruhodnost. Zdeňka a Karel Frankovi věnovali irské šestipence, na kterých je irský vlkodav. Z penízků udělali pěkné přívěsky na krk, které bude jistě každý vlkodavář rád nosit. Zájem o ně byl hned na místě. Děkujeme!

Další fotky najdete na našich stránkách na Facebooku.