Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Předvánoční procházka - Nouzov 2011

Minulý rok se kromě příjemného předvánočního posezení líbila procházka se psy, a proto jsme jí naplánovali i na letošní rok.

Už minulý rok se nás sešlo hodně a tak jsme pro letošek zajistili větší restauraci.

Ale opět to nevyšlo, protože s takovým zájmem jsme opravdu nepočítali. Na procházku přijeli vlkodaváři a jejich přátelé i z velké dálky, někteří to do Nouzova měli několik hodin cesty. Na procházce jsme se v podstatě nebyli schopni najednou ani spočítat ani vyfotit, přestože jsme se poctivě snažili a fotili po skupinkách na několika místech. Všechny účastníky se nepodařilo zachytit ani při pokusu o „panoramatické“ foto. Víme ale, že se sešlo minimálně 96 lidí a 64 psů. Někoho jsme pravděpodobně nezapočítali, ale i tak je to překvapivý a rekordní počet na podobné akci, to jsme moc rádi a všem děkujeme, že si udělali čas, přijeli a tím v podstatě myšlenku Nadačního fondu Irský vlkodav podpořili. Potěšilo nás, že se přišel podívat i pan Bolton, maličký voříšek, který se ke svým současným majitelům před časem dostal prostřednictvím Nadačního fondu spolu se svým vlkodavím kamarádem Jurou, který už bohužel nežije. Přestože je panu Boltnovi nejméně 16 let, je velmi čiperný.

Andrea zaslouží poděkování, že pro nás vybrala pěknou procházku a zajistila i dobré počasí. Mrzí nás, že jsme se nemohli všichni sesednout ve vybrané restauraci, ale doufáme a myslíme, že to na radosti z pěkného dne neubralo. Bývali bychom vám rádi řekli něco o posledních případech, kterými se fond zabýval, i o činnosti fondu obecně, především proto, že řada účastníků byla na akci nadačního fondu poprvé. Především bychom všem rádi popřáli hezké prožití vánočních svátků a všechno nejlepší do nového roku. Dobře že se alespoň podařilo předat dárky pejskům i pozornosti pro jejich majitele. Letos dostaly dárečky i děti, na které pamatovala Lea, dcerka našich stálých sponzorů.

Kalendář by si zasloužil důstojnější představení, ale i tak je o něj velký zájem a jsme rádi, že se líbí. Tentokrát jsme představovali kalendáře dva, poprvé je i kalendář stolní. Přišli jsme i s dalšími novinkami, které je možné si opatřit za příspěvek do nadačního fondu a ještě udělat radost sobě nebo použít jako dárek a udělat radost někomu milému. Na místě tímto způsobem spolu s příspěvky od dárců přibylo do pokladny nadačního fondu 29.000 Kč.

Napravujeme tedy aspoň trochu to, že s některými nebyl čas se dobře rozloučit a přejeme vám všem, vašim rodinám i psům krásné prožití nejen vánočních svátků a do nového roku všechno nejlepší, samozřejmě především hodně zdraví a spokojenosti. Těšíme se na všechna setkání v roce 2012.